Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Munka,teljesítmény

Főoldal » Középiskola » Fizika
663
Képet mellékeltem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, házi, energia, teljesítmény, munka
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Szia!

412.,

10^-3 kWh pontosan 1 Wh (a "kiló" 1000-szeres szorzó), így a munka 1 Wh, ami mivel egy óra 3600 s (60·60), ezért ez megfelel 3600 Ws-nak, azaz 3600 J-nak.
Mivel a munka W=F·s képlettel adható meg (itt a W nem a teljesítmény mértékegység, azaz a Watt, hanem a munka jele), ezért a távolság:

s=W/F=3600/250=14,4 m.

413.,

A 100 km/h egyenlő 100/3,6=27,78 m/s-mal. Ekkor az az energia amely az autó felgyorsításához szükséges, egyenlő lesz az autó (gyorsulás utáni) mozgási energiájával, hiszen előtte egy helyben állt:

W=1/2·m·v²=1/2·1000·27,78²=385.800 J

Ekkor mivel ehhez 10 s idő volt szükséges, az átlagos teljesítmény:

P=W/t=38.580 W.

414.,

Az 54 km/h 54/3,6=15 m/s, azaz másodpercenként 15 m-t tesz meg. Ha veszünk 1 s-ot, akkor ezidő alatt W=F·s=2·10⁵·15=3·10⁶ J energiát használ fel, de mivel 1 s alatt, ezért a teljesítmény P=W/t=3·10⁶ /1=3·10⁶ W.
0

igen
0