Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK SOOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
483
Egy deltoid három szögének aránya 2:3:5. Mekkorák lehetnek a deltoid szögei, ha a szögek fokokban kifejezett mérőszáma egész szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szerintem (de nem 100%-ig biztos) ...
2x+3x+5x=360 /összevonás
10x=360 /÷10
x=36
2x= 2×36=72
3x= 3×36=108
5x= 5×36=180
1