Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek, térgeometria, térfogatszámítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
451
Sziasztok!
Nagyon fontos lenne! Kaptunk matekból egy feladatot amit nem igazán értek, és nem tudom hogy hogyan kezdjem el. Előre is köszönöm ha valaki segít!

A feladat:
Fából egy tömör téglatestet készítettek, amelynek három különböző éle 5 cm, 6 cm és 8 cm. A testet festékbe mártották, majd a száradás után a lapokat párhuzamos vágásokkal 1 cm³ térfogatú kockákra szeletelték.

a, Hány kocka jött létre?
b, Hány olyan kocka van, amelynek egyetlen befestett lapja sincs?
c, Hány olyan kocka van, amelynek legalább két befestett lapja van?
d, Azokból a kockákból, amelyeknek pontosan egy befestett lapja van, 3 cm alapélű négyzet alapú hasábot építünk. Legfeljebb mekkora a hasáb magassága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia szaszemma00!
Én sajnos nem tudok az összes kérdésedre válaszolni! Bocsánat!
Ennyi az amit tudok ...
a=5cm V=a×b×c
b=6cm V=5cm×6cm×8cm
c=8cm V=240cm3

a) 240db
1