Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Statisztika

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
459
Egy raktárban 120 termék van, köztük 40 db I. osztályú, 80 másodosztályú. Választunk közülük nyolcat. Mikor nagyobb a mintában levő I. osztályú termékek számának szórása, ha visszatevéssel vagy ha visszatevés nélkül választunk? Hányszorosa a nagyobb termék a kisebbnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Ha visszatevessel nezzuk, az egy binomialis, aminek szorasa  n*p(1-p)  a masik pedig egy hipergeometriai, aminek a szorasa  n* (N-n)*M*(1-M/N)/((N-1) *N) .
Itt N=120, M=40, n=8, p=40/120
0