Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 7. o.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
459
1. 2 kg tömegű -20 celsius fokos jeget melegítsünk fel 0 celsiusra. Mennyi hőre van szükségünk?
2. 10 kg 35 celsius fokos vasat melegítsünk fel 1535 celsiusra. Mennyi hőre van szükségünk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1. 2 kg tömegű -20 celsius fokos jeget melegítsünk fel 0 celsiusra. Mennyi hőre van szükségünk?
Q=cxmxT+mxLo=2,1x20+2x340=764Kj

2. 10 kg 35 celsius fokos vasat melegítsünk fel 1535 celsiusra. Mennyi hőre van szükségünk?
Itt ugyanígy
Q=0,46x10x1500+10x0.46=6904,6 Kj
0