Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
2380
Oldja meg az alábbi egyenletet a nemnegatív valós számok halmazán!
√x=4³
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
√x = 4³
Kikötéseket kell tenni: x ≥ 0

Emeljük négyzetre:
x = (4³)² = 4⁶

A kikötést ez teljesíti, rendben vagyunk.
0