Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Henger

Főoldal » Középiskola » Matematika
531
Mennyi italt öntöttünk abba a henger alakú pohárba, amelynek átmérője 6 cm, magassága 10 cm, ha csak a pohár magasságának 70%-áig töltöttük az italt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
henger
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
V(térfogat)= r négyzet* pÍ* m
D(átmérő)=6cm ezt osztjuk 2 vel igy kapjuk a sugárt r=3cm
magasság ugye 10cm
behelyettesitve a képletbe: 282,74 köbcentit kapunk
Ennek a 70%-a: 197,92 köbcenti (cm3)
1