Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8

Főoldal » Általános iskola » Matematika
682
A, 200 g 30% -os sóoldatot mennyi 36% -os sóoldattal kell keverni hogy 34% -os sóoldatot kapjunk?



B,mennyi 75% -os és mennyi 25% -os salétromsavat kell öszzekevernünk, hogy 300g 45%-os oldatot kapjunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A,
........g..............%.................oldott anyag
1....200..........30..............200*30= 6000
2......x.............36..................36x
K...200+x.......34....................34(200+x)

6000+36x= 34(200+x) /zf.
6000+ 36x = 6800+34x /-34x
6000+2x = 6800 /-6000
2x = 800 /:2
x = 400

V: 400 g-nyit kell hozzáadni.

B,
........g..............%.................oldott anyag
1......x.............75....................75x
2....300-x........25................25(300-x)
K....300............45.............300*45=13500

13500 = 75x + 25(300-x) /zf.
13500 = 75x + 7500-25x /öv.
13500 = 50x +7500 /-7500
6000 = 50x /:50
120 = x

V: 120 g-nyit kell hozzáadni.
1