Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
349
Sziasztok ! Valaki tudna segíteni a b) feladatban? (Ellenőrzés is kell) előre is köszönöm annak aki segít !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Beszorzol 24-gyel, mert az a közös nevező.

6·(2x-1)+3·(3x+4)=2·(1-4x)
12x-6+9x+12=2-8x
21x+6=2-8x
29X=-4
x=-4/29

Az eredeti egyenletbe az x helyére beírod az eredményt és kiszámolod bal és jobb oldalt.

Javaslom a photomath program telepítését a telefonodra. Levezeti a feladatok megoldását.
0