Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek, egyenlet, 7.évfolyam

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1003
4x-4 (x+1)= 40

5x-6 (x-5)= 14

3x-5 (x-1)= -5

7x-2 (2x-1)= 7

Tudnátok kérlek segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
4x-4(x+1)=40
4x-4x-4=40
-4=40

5x-6(x-5)=14
5x-6x+30=14
-x+30=14
x=16

3x+5(x-1)=+5
3x-5x+5=-5
2x=10
x=5

7x-2(2x-1)=7
7x-4x+2=7
3x=5
x=5/3
Módosítva: 9 éve
0

4x-4 (x+1)= 40
4x-4x-4=40
-4≠40
Nincs megoldása

5x-6(x-5)= 14
5x-6x-30=14
-x-30=14 /+30
-x=-16 /:(-1)
x=16

3x-5 (x-1)= -5
3x-5x+5=-5
-2x+5=-5 /-5
-2x=-10 /:(-2)
x=5

7x-2 (2x-1)= 7
7x-4x+2=7
3x+2=7 /-2
3x=5 /:3
x=5/3
Módosítva: 9 éve
2