Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Középiskola » Kémia
364
Ha 175 ml 0,43 mol/dm3 KOH-oldathoz annyi vizet töltünk, hogy az oldat térfogata 250 ml lesz, akkor hány mol/dm3-es lett az új oldat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

a KOH anyagmennyisége nem változik.

`n = V*c = 0.43*0.175 = 0.0753mol`

A térfogat viszont 0,25 köbdeci lesz

`c = n/V = 0.0753/0.25 = 0,301` `(mol)/(dm^3)`
0