Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek légyszí (Mértani sorozatok)

Főoldal » Középiskola » Matematika
2152
Egy lián hossza minden nap az előző napi hosszánál 25%-kal több. Az első napon 1 méteres volt. Hányadik napon éri el a 15 méteres hosszúságot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a1=1
a2= 1.25
an=15
q=1.25 (+25%)

an = a1·qn-1
an=1*1.25n-1
an=1.25n-1 --> an = 14

14. napon éri el a 15 métert
0