Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8

Főoldal » Általános iskola » Matematika
648
Szeretnék segítséget kérni ebben a feladatban!
Egy paralelogramma területe 48 cm², a rövidebbik oldala 8 cm. A hosszabbik oldalhoz tartozó magasság kétharmad része a rövidebbik oldalhoz tartozó magasságnak. Hány cm a paralelogramma hosszabbik oldala, mekkora a kerülete?
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Hosszabbik oldal 8*(3/2)=12 cm, a fordított arányosság miatt (2/3 reciproka 3/2).
K=2*(a+b)=2*(8+12)=40 cm
1