Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
717
Egy matematika szakos egyetemi hallgatónak több tesztet kell kitöltenie egy
félév során, és azok pontszámának átlaga alapján kapja az osztályzatot. A félév
végén kiderült, hogy ha az utolsó tesztet 97 pontosra írja, akkor a tesztekre
kapott pontok átlaga 90 pont lesz, ha 73 pontosra írja, akkor az átlaga 87 pont
lesz. Hány tesztet töltött ki a hallgató a félév során?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Jelöljük s betűvel az eddig kitöltött tesztekre kapott összpontszámot (az utolsót nem számítva)
és jelölje n azt, hogy hány tesztet töltött ki.
2 egyenlet írható akkor fel:

(s+97) / n =90

(s+73) / n = 87

Átszorozva n-el, majd a két egyenletet kivonva egymásból, s kiesik.
24 = 3n
n=8
0