Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia házi

Főoldal » Középiskola » Kémia
465
Sziasztok ebben a két feladatban kérném segítségeteket: 1., A 2 literes fagyálló folyadékot tartalmaz. Glikoltartalma 50φ%. A használati utasítás szerint ezt összekell keverni négyszeres mennyiségű vízzel. Hány φ%-os lesz az oldatunk a keverés után?
2., Ha 175 ml 0,45 mol/dm3 KOH-oldathoz annyi vizet töltünk hogy az oldat térfogata 250 ml lesz akkor hány mol/dm3-es lett az új oldat?
Válaszaitokat előre is nagyon szépen köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1.
A literből 1 liter a glikol
a keletkező oldat térfogata 8 liter, benne ugyanúgy 1 liter glikol van

`φ% = 12.5%`

2.
a KOH anyagmennyisége nem változik.

`n = V*c = 0.45*0.175 = 0.0788mol`

A térfogat viszont 0,25 köbdeci lesz

`c = n/V = 0.0788/0.25 = 0.315` `(mol)/(dm^3)`
0