Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
646
Egy konvex sokszögnek 405 átlója van. Hány fokos egy belső szöge ennek a sokszögnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
n*(n-3)/2=405
ebből adódik, hogy n=30
30 oldalú a sokszög

n-2*180/n
30-2*180/30 = 168°
Módosítva: 9 éve
-1