Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8. Osztályos matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
803
Ági néni szerint 40 dkg házi sajt előállításához 5 liter tej kell.
a) Hány dkg sajtot készít Ági néni 12 liter tejből?
b) Hány liter tej kell 1,5 kg sajt előállításához?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
40÷5=8 1L- ből 8dkg
a) 8*12=96 96dkg-ot
b) 1,5kg=150dkg 150÷8=18,75 18,75L-kell
Szerintem.
0