Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
584
Egy háromszög csúcsai a köré írt kört három olyan ívre osztják,amelyek hosszának aránya 3:5:7. Számítsuk ki a háromszög belső szögeinek nagyságát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3+5+7=15

360/15=24°

3*24=72°
5*24=120°
7*24=168°

Ekkor a belső szögek nagysága a/2, azaz 72/2=36; 120/2=60; 168/2=84 fokosak.
0