Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
354
Létszi valaki segitsen nekem benne ma van a hatarido :/
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
A=? A=(ab+ac+bc)2=(16*8,5+16*4+8,5*4)2=(136+64+34)2=234*2=468 cm2
V=? V=abc=16*8,5*4=544 cm3

2.
3,6 km=3600 m=36000 dm
520 cm=5,2 m=5200 mm
90000 mm2=9 dm2=0,09 m2
8 m3=8000 dm3=8000 l
60000 cm3=60 dm3=0,6 hl

3.
A=? A=(ab+ac+bc)2=(25*17+25*7,4+17*7,4)2=(425+185+125,8)2=735,8*2=1471,6 cm2
V=? V=abc=25*17*7,4=3145 cm3

4. C:13,31
A=? A=a*a*a=11*11*11=1331 cm2=13,31 dm2

5. A:240 l
V=? V=abc=8*10*6=480 dm3
V/2=480/2= 240 dm3=240 l

6. B:5 dm
c=? c=V:a:b=32:4:1,6=5 dm
1