Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
2055
Egy kertben álló fa magasságát szeretnénk meghatározni. A fa 6 méterre van a 2m magas kerítéstől. A kerítés másik oldalán tőle 2 m-re leszúrunk egy 1,5 m magas botot,így a bot vége,a kerítés teteje és a fa csúcsa pontosan egy egyenesbe esik. Milyen magas a fa?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kerítés - bot táv 2 méter, a kerítés-bot magasság különbség 0.5 méter.
Összes táv: 6+2=8 méter

8/2=4
4*0.5=2 m

bottól számoltunk így 1.5+2=3.5 méter
A fa 3.5 méter magas

0