Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
439
Ezeket az egyenleteket kene megoldani ! Aki tudja kérem segítsen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, 7.osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
-1-5-x/6=x-6
-6-x=6x-36
30=7x
x=30/7

3/7-3x/28+5/8>x/4-3/8
24-6x+35/56>14x-21/56
59-6x>14x-21
80>20x
4>x


7(2-x)+3-4(x-8)=-4-3(x+3)
14-7x+3-4x+24=-4-3x-9
31-11x=-13-3x
44=8x
x=5,5
0