Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
1477
Egy 5 cm sugarú körben mekkora területű körcikk és milyen hosszúságú ív tartozik egy 12 fokos középponti szöghöz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kör kerülete: 2rπ -> 2*5*3.14=31.4 cm

A teljes kör (360°) kerülete 31.4 cm.

12 fokos középponti szöghöz 360/12=30
31.4/30=1.05 cm hosszú ív tartozik hozzá
0