Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
588
3. Egy tört nevezője néggyel nagyobb a számlálójánál. Ha a számlálót
hárommal csökkentjük és a nevezőt ugyanannyival növeljük, a tört
értéke felére csökken. Melyik ez a tört?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x/x+4
x-3/x+7=x/2(x+4)
x-3/x+7=x/2x+8
(x-3)(2x+8)=x(x+7)
x2-5x-24=0
x1=-3
x2=8

Eredeti tört: -3/1 és 8/12
0