Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvények 4.

Főoldal » Középiskola » Matematika
346
4. Ábrázold a q(x)=(x 2 -1)/(x+1) függvényt! Írd át rendes törtvonallal!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(x²-1)/(x+1)=(x-1)·(x+1)/(x+1)=x-1
Ez egy lineáris függvény ami az y tengelyt a -1-ben az x tengelyt a +1-ben metszi. Viszont az eredeti függvényed nevezője nincs értelmezve az x=-1-ben. Ezért a lineáris függvényed egy "lyukas" egyenes. A lyuk a (-1;-2) koordinátáju pontban van.

Geogebrában ábrázold és minden világos lesz.
0