Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia Számolás (SOS)

Főoldal » Középiskola » Kémia
300
, Számítsd ki ! 4 g hidrogént égetünk el tökéletesen. Mekkora tömegű oxigéngáz szükséges a folyamat teljes lejátszódásához, hány g víz keletkezik
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, sos
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`2H_2 + O_2 -> 2H_2O`

`4g H_2 = 2mol`

az egyenlet alapján látjuk, hogy 2 mol hidrogénhez 1 mol oxigén szükséges, és 2 mol víz keletkezik
így a keletkező víz tömege: `m_(H_2O) = 32g`
a szükséges oxigén tömege: `m_(O_2)=32g`
1