Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK SOOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
891
Egy henger alakú tartály térfogata 565m3. Milyen magas a tartály ha az átmérője 12m?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ez egy henger forma, melynek térfogata a következő: V = pí*r2*magasság(m)
r= sugár --> ezt négyzetre kell emelni
Ha az átló 12 méter, akkor a sugár 6 méter

Tehát
565 = 3,14159*36*m
565=113,09724 m --> osztás
m=4,9957 méter
0