Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikai kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
365
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1.
`H_2SO_4 + 2H_2O -> 2H_3O^(+) + SO_4^(2-)`

`1.5` `g/(dm^3)` = `0.0153` `(mol)/(dm^3)` `H_2SO_4` = `0.0306` `(mol)/(dm^3)` `H_3O^(+)`

mivel pH = -log[H+] így:
`pH = -log[0.0306] = -1.51`

2.
`KOH + H_2O -> H_3O^(+) + OH^-`

Előző logika alapján:
1,5g/dm3 KOH = 0,0268mol/dm3 KOH = 0,0268mol/dm3 `OH^-`

`pOH = -log[OH^-] = 1,572`
`pH = 14 - pOH = 12.43`
0