Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
342
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni ezekhez a házikhoz. Holnap estig kell leadjam.
Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koordináta geometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A köregyenlethez a középpontra és a sugárra van szükség. A középpont az átmérő felezőpontja, a sugár pedig az átmérő hosszának fele. Ezek szerint:
1. a. K:(1/2+7/2)/2;(-3/2+11/2)/2=(2;2) és r= (7/2-1/2)négyzet+(11/2+3/2)négyzet /2= 9+49 /2= 58 /2=3,8. Vagyis a kör egyenlete: (x-2)2+(y-2)2=58/4

1, b. K:(1+ 2 +1- 2 )/2;(- 3 + 27 )/2=(1;2 3 ) és r= (1-gyök2-1-gyök2)négyzet+(gyök27-gyök3)négyzet /2= 8+12 /2= 5 . Vagyis a kör egyenlete: (x-1)2+(y-2 3 )2=5
0