Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Rövid Kérdés (SOS)

Főoldal » Középiskola » Fizika
319
Egy 20dm sugarú körpályán mozgó test periódus ideje 2perc.
Mekkora lesz a test: a) fordulatszáma; b) kerületi sebessége; c) centripetális gyorsulása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`r=200cm=2m`
`T= 2 min =120 s`
a) `f=?`
b) `v_k=?`
c) `a_(cp)=?`

a) `f=1/T=1/(120 s)=1/(120)s`

b) `v_k=(2*r*\pi)/T=(2*2m*\pi)/(120 s)=0,10472 m/s`

c) `a_(cp)=v^2/r=(0.01097 m^2/s^2)/(2m)=0.005483 m/s^2`
1