Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
340
6x²+x-2
________. =.
-2x²+5x-2


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
6x²+x-2=-2x²+5x-2
6x²+x=-2x²+5x
8x²+x=5x
8x²-4x=0
4x(2x-1)=0 (osszuk mindkét oldalt 4el)
x(2x-1)=0
Ha a tényezők szorzata 0 akkor legalább az egyik tagnak 0nak kell lennie

x=0
2x-1=0
Ha 2x-1=0 akkor
2x=1
x=1/2
Ha pedig x=0 akkor x=0 :)
(Ha nem így kell megoldani akkor szólj és ha lesz időm akkor megoldom másképp is)
0