Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek érettségi feladat!

Főoldal » Középiskola » Matematika
359
Nem tudom megoldani ezt a pár feladatot, nagyon sürgős lenne, előre is köszönöm a segítséget! Elnézést a rossz minőségű képért!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, kor, sürgős, sos, valós, érettségi, paraméter, Intervallum, Apa
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A 6-osban segítek
A gyerekek össz életkora most legyen: x, az apa életkora: y.
Akkor most: y=3x
4 év múlva, mivel mindenki öregszik 4 évet: y+4=2(x+8), behelyettesítve hogy y=3x
3x+4=2(x+8) /zárójelbontás
3x+4=2x+16 /-2x
x+4=16 /-4
x=12, vagyis a gyerekek most összesen 12 évesek, amiből következik az apa életkora:3x=36év
Ellenőrzés: 4 év múlva az apa 40 lesz, a gyerekek együtt 20 évesek lesznek.
1