Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK SOOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
474
Mekkora a kör sugara, ha kerülete 10,7 cm-rel hosszabb az átmérőjénél?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
jelöljük a sugarat x-nek. A kör kerülete: {\displaystyle K={2r\pi }} K ={2r \pi}. Ebből kifolyólag:
2x*3,14=2x+10,7 /összevonás
6,28x=2x+10,7 /-2x
4,28x=10,7 /:4,28
x=2,5

kerülete: 15,7cm
átmérője: 5cm
0