Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szép jó napot! Valaki meg tudná ezeket oldnai nekem még ma ha lehet?

Főoldal » Középiskola » Fizika
403
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A tanárod nagyon lelehetett fáradva mikor a feladatokat összeállította de mindenkivel megesik na... az első alpontnál ahol megadta melyik ellenállás hány Ohm mindegyiknél R1 -et írt így lehetetlen megállapítani melyiknél melyikre gondolt, de valószínűleg sorba írta úgy, hogy R1 , R2 és R 3 , így kiszámolva az eredő ellenállás értéke( a három ellenállás értéke összevonva mintha csak egy ellenállás lenne ott ) = 22.72 Ω;; A második alpontnál már bele se kötök abba hogy az ellenállások teljesitményét kéri ( van ilyen de azt az ellenállásokon feltüntetik, hogy mekkora lehet a legnagyobb teljesitmény az ÁRAMKÖRBEN amiben elhelyezzük ) amúgy az eredményhez kell tudnunk az áramerősséget ami: I = U / R tehát 12.5 V / 22.72 Ohm = 0.55 A. A teljesítmény meg = U • I = 12.5V • 0.55A = 6.875 Watt. E vagyis a felhasznált energia az egyenlő a teljesitmény • idő tehát p•t = 6.875 W • 10 perc = 6.875 W • 600 Másodperc = 4125 Joule = 4,125 kiloJoule ( kJ ) ;; és az utolsó alpontnál a fajlagos ellenállást megszorozzuk a vezeték hosszával 25000 méter s majd elosztjuk a keresztmetszetével ami 0.12 cm2 ( r²∏) és igy jön ki a 3541.66 Ω ... phuu baszom a szád mennyit gondolkodtam, hogy a lehető legérthetőbben el tudjam mondani minden részletet, remélem érthetően magyaráztam s azt is hogy minden jól jött ki.
Módosítva: 5 éve
1