Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok fontos lenne a magyarázat!

Főoldal » Középiskola » Kémia
576
1. Mekkora energiaváltozás kíséri, azt amikor 2 mol hidrogén molekula szabad atomjaiból képződik? (energia diagrammal) (H2=436 Kj/mol)
2. Mekkora energia szükséges 3 mol hidrogénmolekula atomjaira való bontásához? (energia diagrammal) a képződéshő ugyanaz, mint előbb.
3. Mekkora energia szükséges 1 mol nitrogénmolekula atomjaira való bontásához? (energia diagrammal) (N2= 5950 kj/mol)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Meg van adva a kötési energia, mely egy moláris mennyiség

1. -436*2 = -872kJ (mivel egyesül, ezért negatív előjel)

2. 3*436 = +1308kJ (mivel szétbontom, ezért pozitív előjel)

3.+ 5950kJ
0