Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tesis matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
421
Sziasztok valaki tudna segiteni ebben a szamolasban? Koszonom elore is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`K=2*r*\pi -> r=106/\pi~~33,741 cm`

Ezen a sugáron haladnak át a körgyűrűk, ezért ha beosztjuk 0`,24 cm`-es távolságokra ezt a sugarat, akkor megkapjuk, hány darab körgyűrű van a fában:

`(33,741 cm)/(0,24 cm)=140,59`

De mi ugye egész számra törekszünk, viszont a 0,24-es beosztással nem jön ki kerek egész 141 db, de a 140 biztosan kijön, ezért 140 éves a fa
0