Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány gramm oldott anyagot tartalmaz 500 cm3 5 mol/dm3-es NaOH oldat?

Főoldal » Középiskola » Kémia
398
Valaki le tudná vezetni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Hány gramm oldott anyagot tartalmaz 500 cm3 5 mol/dm3-es NaOH oldat?

`n = V*c = 0.5*5 = 2.5mol`
`m_(NaOH) = 2.5*40 = 100g`

tehát 100g oldott anyagot tartalmaz
0