Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány tömeg%-os oldatot kapunk, ha 150 g 15 tömeg%-os oldatban még feloldunk 20 g cukrot?

Főoldal » Középiskola » Kémia
322
valaki tudja a megoldást ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Hány tömeg%-os oldatot kapunk, ha 150 g 15 tömeg%-os oldatban még feloldunk 20 g cukrot?

Keverési egyenlet:
`m_1*w_1 + m_2*3w_2 = (m_1+m_2)*w_3`

Behelyettesítve:
`150*0.15 + 20*1 = (150+20)*w_3`

`w_3=0.25`
0