Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 10

Főoldal » Középiskola » Fizika
355
Egy pincében a must forrásakor, 12 Celsius fok hőmérsékleten, légköri nyomáson, 10m³ térfogatú széndioxid gáz képződik. Mekkora a tömege? (M=44g/mól)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, 10
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`T=12 °C=285 K`
`p=101 325 Pa=1,01325*10^5 Pa`
`V=10 m^3`
`m=?`

`p*V=(m/M)*R*T`

`(p*V*M)/(R*T)=m`

`(1,01325*10^5 Pa*10 m^3*0,044 (kg)/(mol))/(8,314 J/(mol*K)*285 K)=m=0.019 kg=19g`

0