Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
625
Egy testet meglökte,4 m út megtétele után áll meg. Mekkora volt a test kezdősebessége, ha a súrlódási tényező a test és a talaj között 0,3? Mekkora úton állna meg a test,ha 2x ekkora lenne a súrlódási tényező?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!
Ezt energia megmaradással lehet kiszámolni. Ugyanis elején van egy adott mozgási energiája ami hővé alakul a súrlódás következtében.
Tehát: μ*m*g*s = 1/2 *m*v²
Egyenlet rendezés után az "m" kiesik és végül ---> v=√(2*μ*g*s) = 2√6 = 4.89 m/s

Ha μ kétszeresére növeljük azaz μ=0.6 és s-re rendezzük az egyenletet: s=v²/(2*μ*g)=2m
1