Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
775
Mennyi annak a számtani sorozatnak a differenciája amelynek az első eleme -8 és az első két elemének számtani közepe -6?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a1=-8
(a1+a2)/2=-6
(a1+a2)=-12
-8+a2=-12
a2=-4
Így d=4.
1