Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány m³ víz kell?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1745
Egy mobil kerti medence Forgáshenger alakú. Az átmérője 3 m, a medencét 1,2 magassági töltik fel vízzel.
a, mennyi időre elegendő ennyi víz egy négy tagú családnak amelynek havi átlagos víz fogyasztása 6 m³.
b, mennyibe kerül a kerti medence egyszeri feltöltésre, ha az adott településen a vízdíj és a szennyvízdíj együttes összege köbméterenként 620 Ft
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Térgeometria, 12. osztály
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A forgáshenger átmérője: d = 3 m
A forgáshengert feltöltik: m = 1,2 m
A forgáskúp térfogata: V = r2 * π * m
A forgáskúp térfogata V = (1,5 m)2 * π * 1,2 m = 8,48 m3

a)
8,5 / 6 = 1,42
1,4 hónapig lenne elegendő ez a mennyiségű víz.

b)
1 m3 = 620 Ft
8,5 m3 = x Ft
x = 8,5 * 620
x = 5.270 Ft
5270 Ft-ba kerül az egyszeri feltöltés.
Módosítva: 5 éve
0