Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
755
Egy henger alakú hirdetőoszlop 2m magas átmérője 90 cm. Hány négyzetméter lemez kell az (oszlop) palást elkészítéséhez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
ha a hirdetőoszlop átmérője 90 cm(=0,9m), akkor az alapjának (körvonal) hossza 2*r*pí=2*0,9*3,14

ha 2 magas, akkor összesen 2*0,9*pí*2=11,304 nm lemez kell hozzá.
0