Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
467
Ezt a feladatot szertenem meg oldani
log3x=log50+log70-log15

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
log(3x) = log(50) + log(70) - log(15)
log(3x) = log(50*70/15)
log(3x) = log(10*70/3)
log(3x) = log(700/3)
3x = 700/3
x = 700/9
0