Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika TZ!

Főoldal » Középiskola » Fizika
3446
Mekkora a csúszási súrlódási együttható, ha egy 400kg tömegű ládát 1000 N nagyságú erővel lehet vízszintes talajon egyenletesen tolni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Képlet: Fcs=μcs·Fny
Fcs=1000 N
Fny = 400 kg = 4000 N

1000=μcs·4000 /:4000
0.25=μcs

Súrlódási együtthatója 0.25
0