Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elsőfokú egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
390
Valaki tudna segíteni? ( kell ellenőrzés is)
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia! Mindjárt csatolok képet.
0

160/21

3x(x+1)-x(3x-1) = x-7

`cancel(3x^2)+3x-cancel(3x^2)+x = x+7`

4x = x+7

3x = 7

x = `7/3`

Ell:

`3*(7/3)*(7/3-1)-(7/3*(3*7/3-1) = 7/3-7`

`7*4/3-7/3*6= -14/3`

`28/3-14` = `-14/3`

`-14/3=-14/3`


160/17

8x-(5-4x) = 6-(4x+9)

8x-5+4x = 6-4x-9

12x-5 = -3-4x

16x = 2

`x=1/8`

Ell:

`8*1/8-(5-4*1/8)=6-(4*1/8+9)`

`1-(5-1/2) = 6-(1/2+9)`

`1-9/2 = 6-19/2`

`-7/2 = -7/2`
0