Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
585
2(x+y-1831)²=(2x-1802)•(2y-1860)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
dy/dx= -1
1

`2*(x+y-1831)*(x+y-1831)=(2x-1802)*(2y-1860)`

`2*[x^2+xy-1831x+xy+y^2-1831y-1831x-1831y+3352561]=4xy-3720x-3604y+3351720`

`2x^2+2xy-3662x+2xy+2y^2-3662y-3662x-3662y+6705122=4xy-3720x-3604y+3351720`

`2x^2+4xy-7324x-7324y+2y^2+6705122=4xy-3720x-3604y+3351720`

0

Csatoltam képet.
0

A kommentedre reagálva:

`x` és `y` kapcsolata:

`x=sqrt(-(y-930)^2)+901`
1