Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
380
Sziasztok, szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek két feladatban, a kör egyenletének kiszámításával kapcsolatban.
Ha valaki szán rá időt azt nagyon megköszönném!

Egy kör középpontjának koordinátái: C(2,-1) és átmegy a P(-2,3) ponton. Írd fel a kör egyenletét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

r=CP=gyök alatt ((-2-2)²+(3-(-1))²) =gyök alatt (32)= 5,656854249 C(2;-1)
Kör egyenlete: (x-2)²+(y-(-1))²=r²=5,656854249²=32⇒(x-2)²+(y+1)²=32
0