Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika TZ!

Főoldal » Középiskola » Fizika
2448
Határozzuk meg a Föld és a Hold közötti vonzóerőt, ha a Föld tömege kb. 6*10²⁴kg a Hold tömege kb. 7*10²²kg és a közöttük levő távolság 384 000km!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F = f·m₁·m₂/r²
ahol az r = 384000 km = 3,84·10⁸ m
ezt kiszámolva:
1,91·10²⁰ N
0