Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
386
A szabályos négyoldalú hasáb alapéle 2,4 deciméter oldalél pedig 36cm számold ki ennek a hasáb nak a térfogatát és felszínét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
m=36 cm=3,6 dm a=2,4 dm
V=a²*m=2,4*2,4*3,6=20,736 dm³
A= 2*a²+4*a*m=2*2,4²+4*2,4*3,6=46,08 dm²
0