Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseget szeretnek kerni a matekban!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
409
Aranyossagrol van szo!

Szamitsuk ki azt a 2 számot melyek aránya 2:5 és
A kisebbik szám 12,4
A nagyobbik 7,5
A külonbseguk 135!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1) nagyobbik: 12,4:2*5=31

2) kisebbik: 7,5:5*2=3

3) 135:(5-2)=135:3=45
kisebbik: 45*2=90
nagyobbik: 45*5=225 Ell. : 225-90=135
0